Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)



Maandag 15 augustus 2011

Vannacht heb ik maar weinig geslapen. Natuurlijk ook nog tot laat doorgewerkt omdat er op het laatst nog het een en ander geregeld moest worden. Maar voordat de wekker afloopt ben ik al wakker. Dan de ontbijttafel nog even klaarmaken; voor de komende 10 weken is dit ons laatste gezamenlijke ontbijt met Conny Nakken.
Met het busje rijden we naar Hotel-Restaurant De Statie waar even later de andere deelnemers binnen druppelen. We verwelkomen de nieuwelingen met koffie en Limburgse vlaai.
De autorit gaat over rustige wegen richting Frankrijk voor de #camino de #Santaigo de #Compostella en daar is het zelfs zondag vanwege Maria Hemelvaart, dus kunnen we ook daar lekker opschieten.
Rond 13.00 uur houden wij een korte lunchpauze en rijden dan rechtstreeks door naar Vezélay. Het is bijna 20.00 uur als wij daar aankomen.



Wij bekijken de basiliek en maken een foto van de Jacobusnis. Dan nog een drankje op een terras en onze eerste wandeling van ongeveer 3 km, gaat het dal in naar het dorpje Saint Père, waar we overnachten.


Ons adres blijkt een zeer luxe en duur hotel boven op een heuvel te zijn, met prachtig uitzicht en een schitterende badkamer met erg veel spiegels. Helaas geen mogelijkheid om koffie te bestellen op de kamer. Wij moeten ook gebruikmaken van het ontbijt en dat kost € 10,00 extra. per persoon.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten