Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (3)

17 augustus 2011

Marigny-l’Eglise - Saut de Gouloux

We ontbijten om 06.30 uur en om 7.30 uur gaan we met het busje naar het centrum van Marigny-l’Eglise om daar onze route te hervatten.

Ook vandaag beginnen we met veel bossen en weinig uitzicht. Het wordt veel klimmen en dalen tot we bij ons postje in Le Vieux Dun komen. Daar nemen wij koffie met koek en gaan dan weer vlug verder.
Bij Pont-du-Montral gebruiken we het diner. Helaas is de snelheid van de bediening en doorgang van de gerechten “á la Escargot”. Op het eten valt echter helemaal niets aan te merken. Wat later dan we van plan waren stappen we weer op.


Wij klimmen naar de boswachterij van Breuil, er blijkt geen eind aan te komen. Al ons luie zweet, zover nog voorhanden, raken we nu echt kwijt. Wij passeren een gîte en houden een korte pauze om wat te drinken en onze watervoorraad aan te vullen, dan gaan we weer snel verder.
Eerst volgt een lange weg, daarna beginnen we aan de afdaling naar Port des Epines.
Maar al snel moeten we weer klimmen. Wies wil gewoon langs de weg verder wandelen, als ze alweer een klim voor zich ziet. Gelukkig komt op dat moment Theo aanrijden. Samen houden zij het vandaag verder voor gezien.

Voor ons volgt zo’n 250 meter stijgen en dat gaat zo gewoon verder over een ander pad. Wij zijn dan ook erg blij dat we Saut de Gouloux in het vizier krijgen.
Niet lang daarna laat ik me een grote cola en een ijscoupe goed smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten