Het andere wandelen Hash House Harriers

 HET ANDERS WANDELEN HASH HOUSE HARIERS


De Hash House Harriers ( HHH of H3 ) is een internationale groep van niet-competitieve hardloopclubs. Een evenement georganiseerd door een club staat bekend als een Hash of Run, of een #HashRun .
Had in Chiang Mai in 2006 wel eens een erg groot evenement gezien en ook in Amsterdam zag ik ze een keer in enkele de cafés terwijl ze door de stad gingen. Maar nu maar eens naar #UbonRatchathani om het eens zelf mee te maken. Begreep dat er ook gewandeld kon worden. Nu het bleek dat iedereen er wandelde.
Met de motorbike naar Ubon gereden en met rond 14.00 uur bij café restaurant Wrong Way vervoegt. Ik was niet de eerste en ik zag al dat men moed was aan het indrinken 😉

Stephen Unsworth verzorgde de inschrijving en deed dit erg secuur, want de nieuwelingen kregen een korting op de deelname en ook de Thaise vrienden. Het begon al snel gezellig druk te worden en er werd vandaag een record geëvenaard. Jammer net niet één deelnemer meer, maar 35 deelnemers vandaag. Dit evenement wordt elke eerste zaterdag van de maand normaal gehouden, alleen deze maand door de verjaardag van Ratsami Meesat de eigenaresse van Wrong Way een weekje opgeschoven. Dacht dat ook in juli het de tweede week was, maar dat moet ik controleren.
De chauffeurs vulden hun auto op een wijze zoals we dat vroeger in Nederland ook wel kenden. Vele kunnen er in een achterbak 😉

Bij de start kregen we een uitleg van de markering. Nu een witte pijl was duidelijk, ook een pad wat met kalk werd afgesloten. Maar de cirkel op nagenoeg elke kruising, dat betekent dat je als je als eerst daar was met een paar ieder een pad in ging tot iemand een klein hoopje witte klak of een pijl zag. Dan riep men “On On” men doorbrak de cirkel in de richting waar de anderen heen moesten.
Dus zo liepen de snel nooit erg ver weg.
De route was een ca 7 kilometer begreep ik en we hadden nog een belangrijke markering “BS”. Dat betekende Bier Stop en we hadden er twee onderweg.
Het was een gezellige groep en tot mijn genoegen was het ook een mooie afwisselende route. Over bospaden, door kleine gehuchtjes door rijstvelden.

Op de eerste Bierstop had ik een bloedende arm, drie dames verzorgde me gelijk liefdevol met tissues en er kwam zelf een pleister aan. De organisator liet een takje met bladjes zien van een struik en liet zien dat deze zich vasthechtte aan zijn pet, maar dat die ook met die hele kleine haakjes je huid kon openhalen. Nu die les had ik al geleerd.

Op de posten hadden ze ook kleine stoeltje en krukken staan en men had de grootste lol. Het bier en frisdrank, water en zelfs de wijn was gekoeld. Maar dan weer op pad al het afval werd netjes verzameld.


Ook de tweede post weer hetzelfde ritueel en werden vele foto’s gemaakt. Na weer bij de auto’s teruggekomen kregen we nog een ceremonie. Na eerst een drankje gedronken te hebben moesten we in een kring plaats nemen. De twee route uitzetters moesten in het midden staan werden bedankt en kregen een beker met bier. Er werd gezongen en bij het laatste stukje refrein moest de beker leeg en gelijk als het refrein afgelopen was omgekeerd op het hoofd geleegd worden.


Ook de nieuwelingen kregen deze ceremonie en nog meer andere om verschillende redenen b.v. dat die als laatste had gewandeld. Maar ook een dame, die had gevraagd of er ook Heineken bier in het assortiment kon worden opgenomen. Nu bleek dat al de andere soorten bier op waren en het enigste bier wat nog over was (korte tijd) Heineken was.


Dan gaat het weer met beladen auto’s naar Cafe-Restaurant Wrong Way en daar was het nog erg gezellig. Werd uitgenodigd aan tafel bij een groepje van achttal dames om een hapje mee te eten. Kreeg ook een uitnodiging om volgende week naar een etentje te komen. Leuk maar het is toch even 70 kilometer weg. Restaurant Wrong Way en daar was het nog erg gezellig. Werd uitgenodigd aan tafel bij een groepje van achttal dames om een hapje mee te eten. Kreeg ook een uitnodiging om volgende week naar een etentje te komen. Leuk maar het is toch even 70 kilometer weg.
Maar volgend maand ben ik zeker weer present. Bedankt Hashers
Deze wandelroute zullen we ook wandelen tijdens onze wandelreis in #Thailand in december https://www.tt-wandelreizen.nl/wandelr.../wandelen-thailand/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten