Rijstvelden wandeling Ubud Bali

Na een prachtige wandeling zitten we aan het ontbijt in Nick Pension in Ubud. Waar ik voor de wandeling ook nog even gebruik heb gemaakt van het zwembad met een kop koffie.

Vanuit ons pension hebben via een mooi smal pad achteraf naar de hoofdweg met behulp van MAPS.ME een geweldige APP voor je mobiele telefoon. Hiermee kan je altijd zien, mits je van te voren de kaarten download zonder Wifi weet waar je ben en hoe je moet wandelen of rijden.


Heerlijke wandelpaden
Na een korte klim wandelen we tussen de rijstvelden. Het is volop genieten en de leuk de mensen aan hun vroege arbeid te zien.  Het vriendelijke begroeting met  Salamat Pagi, wordt steeds beantwoord met "Pagi"
Uitgebreid ontbijtbuffet
We komen na een geruime tijd wandelen uit bij de super de luxe resort hotel Visesa. Eigenlijk had ik een nadere route willen doen met een korte stop voor koffie met iets. Maar waarom niet hier?
Kunnen in het restaurant een koffie drinken krijgen er zelfs gratis een croissant bij.

Het personeel is enthousiast dat we 's morgens zo aan het wandelen zijn. We hadden ook kunnen ontbijten, maar daar hing ene ander prijskaartje aan, maar je kan er wel een mousserende wijn bij drinken en de keuze is erg uitgebreid.

Ondanks we geen gasten van het hotel zijn brengt men begeleid men ons hoe we het beste verder kunnen wandelen. Ook hier weer een hoop eenden, die scharrelen door de rijstvelden.

Grotten voor massage
Het hotel heeft ook een aantal Caves (grotten), waar elk een andere indeling heeft. Hier kan je laten masseren of een Health kuur ondergaan. Met de natuur elementen lucht, aarde, water en vuur, weer een erg vriendelijk rondleiding, terwijl men wist dat we weer verder zouden wandelen.


In Ubud natuurlijk ook naar het Apenbos met tempel. Het heeft een totaal nieuwe ingang gekregen, voor ons de uitgang. Dit ziet er erg goed uit en Ik zag ook geen verkopers meer van fruit, nu werd door parkwachters de apen gevoerd.

Je ziet ook dat zij en de apen hun kennen en de bezoekende mensen met rust laten. 
Leuk is wel als je je hand als vuist maakt en hem bij een aap houdt, hij hem voorzichtig openmaakt om te kijken of je er iets voor hem in heb zitten.

Weer een goede nasimaaltijd gegeten in restaurant Bali Bohemia net buiten het park.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten